Moderní a efektivní ochrana vašeho majetku před krádeží i poškozením

Od bezpečnostní agentury většinou očekáváme nejen dostatek zkušeností u jejich zaměstnanců, ale také moderní a spolehlivé technické vybavení. Společnost Solid Security nabízí své služby v oblasti ostrahy obchodním i soukromým klientům. A to v každé situaci, která je spojena s nutností posílit bezpečnost. Základem technického vybavení jsou zabezpečovací a kamerové systémy. Ty mohou mít celou řadu podob, v závislosti na konkrétním používání. CCTV systém je kamerový monitoring, který se využívá k zajištění ochrany veřejných i soukromých objektů.

  K nejběžnějším situacím, ve kterých se CCTV kamery uplatňují, je:

  •  vizuální ověření, proč byl aktivován alarm
  • kontrola přístupu v místech, kde jsou instalovány závory nebo jiné zabezpečovací prvky u garáží, budov či kanceláří
  • monitoring nedostupných míst (střechy, podkroví, sklepy)
  • ověření totožnosti osob, které vstoupily do objektu.

Kamerové systémy

Kamery jsou k dispozici v několika různých typech:

  •  IP kamery – jedná se o síťové neboli digitální kamery s vysokým rozlišením. Výhodou těchto systémů je možnost sledovat objekt v přímém přenosu na některém moderním zařízení (počítač, chytrý telefon).
  •  Analogové kamery – obraz je přenášen prostřednictvím koaxiálního kabelu. Výhodou je vysoká spolehlivost a jednoduchá instalace. Za nevýhodu se může považovat nižší kvalita obrazu. Tento nedostatek je ale vyvážen výhodnější cenou.

Vhodnost umístění konkrétního kamerového systému je také závislá na tom, zda se bude využívat v interiéru nebo exteriéru. Jiné požadavky bude mít monitoring vnitřních součástí objektů a jiná specifika mají kamerové systémy, které jsou vhodné do náročnějších povětrnostních podmínek. Jedním z moderních a technicky propracovaných zařízení jsou termo kamery. Díky infračervenému záření (IR) je možné sledování objektů i ve velice náročném prostředí. Pro tyto kamery není problém vizuálně zachytit dění v zalesněném prostoru, mlze, šeru, dešti a dalších extrémně náročných podmínkách. Noční vidění i v naprosté tmě umožní IR přísvit. Tento prvek mohou mít kamery v různých variantách. Výběr je rozdělen podle délky přísvitu neboli vzdálenosti, na kterou kamera dokáže objekt zachytit.

Aplikace usnadní ovládání zabezpečovacího systému

Velice přínosné jsou v současné době takzvané appky.  

Appkou je možné

  • ovládat zabezpečovací systém (vypnout/zapnout)
  • přijímat hlášení z alarmů
  • ověřit video signál při správě pohybu osob nebo vozidel

Elektronický zabezpečovací systém

Obchody, restaurace, kanceláře, sklady, dílny, malé a střední podniky, ale také obytné prostory jsou chráněny elektronickým zabezpečovacím systémem (EZS), který se skládá z kamerových systémů, fotobuněk, elektronických zámků, tísňových hlásičů a alarmů. Tyto objekty jsou tak chráněny před nežádoucím vniknutím nepovolaných osob.

Tento systém je možné instalovat kdekoliv v ČR. Podmínkou je pouze dostupnost internet z monitorovacích systémů. Kamerový monitoring tak může poskytnout ochranu vašemu objektu po 24 hodin denně a na jakékoliv narušení prostoru okamžitě reagovat.

Dohledové centrum je schopné:

  •  neprodleně reagovat a vyzvat nepovolanou osobu k okamžitému opuštění objektu.
  • sledovat narušitele a pomoci ho snáze identifikovat.

Ochrana vašeho vozového parku

Pro ochranu vašeho vozového parku je k dispozici GPS a satelitní monitoring. Krádeže automobilů patří k trestným činům, které mají nejnižší objasněnost. Přitom je v České republice odcizeno bezmála 500 aut měsíčně. Na platformách Android a iOS můžete mít k dispozici appku iCar, která vám zajistí přehled o vašem vozovém parku.

Ochrana před požárem

Na bezpečnostní agenturu se můžete obrátit také v oblasti požární ochrany. Elektronická požární signalizace snižuje riziko rozšíření požáru a tím pádem může efektivně chránit váš majetek.

 Firmy i soukromé osoby mohou využít bezpečnostní audit, jehož hlavním cílem je posouzení zabezpečení objektu a nastavení podmínek pro zvýšení bezpečnosti.