Jak zabezpečit svůj majetek proti vloupání a krádeži

Základem každého úspěšného podnikání je dostatečné zabezpečení majetku. Specializované stroje, Vaše auta, kancelářská technika, elektronika, obrovské sklady produktů nebo tajné archivy – to vše vyžaduje profesionální a nepřetržitou ochranu. Podobné je to se soukromými pozemky, domy a byty. Chcete mít jistotu, že je vaše nemovitost v bezpečí? Jak to udělat? Jak ochránit svou nemovitost? Pokud hledáte odpovědi na tyto otázky, přečtěte si prosím tento článek.

Dveře a speciální zámek

Abyste dobře ochránili svůj majetek, začněte se základy. Nekvalitní dveře nebudou pro zloděje překážkou. Při hledání nových zvažte výběr kvalitních modelů proti krádeži. Nestačí však koupit první, které uvidíte – nabídka je velmi široká. Při hledání opravdové kvality si dejte pozor na to, zda má schválení Technického a výzkumného ústavu stavebního a také požadované certifikáty, které se udělují po úspěšném složení zkoušek odolnosti. Pamatujte, že schválení by se mělo vztahovat na každý prvek produktu – jen tak si můžete být jistí produktem nejvyšší kvality.

Pokud však dveře přece jen nechcete je vyměnit, zvažte pořízení a instalaci pevného zámku. Nejvyšší zabezpečení poskytují ty vícebodové s vložkou odolnou proti provrtání. Abyste si pořídili opravdu pevný zámek, zaměřte se na mechanickou odolnost, uzamykací body nebo identifikaci klíče.

Okna proti vloupání a pomocné systémy 

Okna jsou další položkou na seznamu, protože jejich nedostatečné zabezpečení je velmi často podnětem pro zloděje. V levných a nekvalitních oknech je snadné zvednout kliku nebo jednoduše rozbít sklo či vyvážit celou konstrukci.

Pokud hledáte produkt, který vám opravdu zabrání dostat se do bytu, investujte do oken proti vloupání. Pamatujte, že kvalitní model kombinuje masivní kování, lišty a upevňovací prvky a také odolná skla. Nejlepší okna proti vloupání mají vždy schválení a certifikáty, které potvrzují jejich odolnost. Síla oken se určuje podle šestibodové škály – čím vyšší číslo, tím lepší úroveň zabezpečení. Při montáži daného výrobku se můžete rozhodnout i pro dodatečné výztuhy, kliky na uzamčení zevnitř, systémy zabraňující vyjmutí okna z pantů nebo rolety proti vloupání.

Poplašné systémy

Alarm je velmi účinný způsob ochrany vašeho majetku proti vloupání. Široká škála zařízení a mnoho moderních řešení znamená, že jistě najdete model, který bude vyhovovat vašim potřebám. Můžete si nainstalovat komplexní systém nebo využít tzv. jazýčkové spínače, tedy specializované senzory, které se zapnou, aby vás informovaly o otevření oken či dveří. Alarmy jsou k dispozici ve formě pohybových senzorů, existují i reagující na zvuk, či jako infračervené nebo mikrovlnné. S napájením po kabelové a nebo bezdrátové, tedy s baterii. Společnosti také nabízejí moderní systémy s nepřetržitou internetovou konektivitou a ukládáním veškerých událostí.

Monitoring

Kamerové systémy jsou zajímavou a efektivní nabídkou pro zabezpečení nemovitostí. Umožňují odpovědné osobě, například ostraze firmy, neustále sledovat situaci na nejdůležitějších místech objektu. Díky tomu jsou schopni téměř okamžitě reagovat. V případě kriminálních incidentů mohou být kamery navíc zdrojem důkazů. Monitoring funguje také jako „odstrašující prostředek“, protože při pohledu na kamery zloděj své plány často vzdá.

Bezpečnostní agentura

Pokud vám záleží na profesionálním zabezpečení majetku v každém ohledu, rozhodněte se pro spolupráci s bezpečnostní agenturou. Bezpečnostní společnosti nabízejí velmi komplexní služby, takže se nebudete muset bát o bezpečnost svého bytu nebo vámi spravovanými prostory. Při hledání bezpečnostní agentury dbejte na zkušenosti a vyspělost monitorovacích systémů a rozsahu služeb.

Odborné firmy – jako je ta naše – spojují možnosti nejmodernějších technologií s odborným školením zaměstnanců a perfektně připravenými směrnicemi. V rámci spolupráce se můžete rozhodnout, jaké akce budou podniknuty – může se jednat o instalaci monitorovacích a poplachových systémů, zásahové služby, hlídky nebo instalaci GPS systémů do vašich vozidel.